Bundesbank Başkanından yeni faiz yorumu

blog
21.09.2023

Bundesbank Başkanından yeni faiz yorumu

 

Avrupa Merkez Bankası'nın şahin yetkililerinden Bundesbank Başkanı Joachim Nagel faizlerin platoya ulaştığını ilan etmek için erken olduğunu söyledi.

 

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Joachim Nagel, Euro Bölgesi'nin kalıcı enflasyonla karşı karşıya olduğu için faiz oranlarının zirveye ulaşıp ulaşmadığını söylemek için çok erken olduğunu söyledi.

Nagel, Frankfurt'ta yaptığı bir konuşmada şunları söyledi. "Platoya ulaştık mı? Bu henüz net bir şekilde tahmin edilemiyor. Enflasyon oranı hâlâ çok yüksek. Ve tahminler hâlâ sadece hedef seviye olan %2'ye doğru yavaş bir düşüş gösteriyor."

Almanya Merkez Bankası Başkanı, borçlanma maliyetlerinin "yeterince uzun bir süre için yeterince yüksek bir seviyede" kalacağını ancak bunun tam olarak ne anlama geldiğinin verilere bağlı olacağını da sözlerine ekledi.

Nagel, hedefin açıkça enflasyonun mümkün olan en kısa sürede AMB'nin hedefine dönmesi ve merkez bankasının para politikasının olması gereken konumun ardına düşmesine izin vermekten kaçınması gerektiğini söyledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum