Büyük kurumların S&P 500 için 2024 beklentileri

blog
28.11.2023

2023’te ralli beklentilerini kenara bırakan ancak tahminleri tutmayan Wall Street stratejistleri gelecek yıl ABD hisse senetlerinde yıllık yükseliş yaşanacağını tahmin ediyor.

 

Bank of America Corp., BMO Capital Markets ve Deutsche Bank AG’deki stratejistler, S&P 500 Endeksi’nin gelecek yıl tekrar artarak 2022 başındaki rekor yüksek seviyesinin üzerine çıkacağını bekleyenler arasında yer alıyor.

Daha az iyimser durumdaki Goldman Sachs Group Inc. ve Societe Generale stratejistleri ise önceki zirveden biraz uzak kalsalar bile hisse senedi fiyatlarının 2024 sonuna kadar biraz daha yükseleceğini öngörüyor.

Bu görüşler, çoğu kişinin daha yüksek faiz oranlarının durgunluğu tetikleyeceği ve Borsayı çökerteceği konusunda uyarıda bulunduğu bir yıl önceki tahminlerinden keskin bir sapmaya işaret ediyor. S&P 500 endeksi 2023’te yüzde 18’den fazla artış göstererek, devam eden ekonomik ivme ve teknoloji hisselerini büyük kazanımlara sürükleyen yapay zeka çılgınlığı ortamında tüm olumsuz tahminlere meydan okuyor.

Bu, satış tarafındaki tahmincilerin gelecek yıl için daha temkinli bir bakış açısıyla da olsa daha iyimser kalmasına neden oluyor. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre ortalama hedef tahminleri S&P 500’de yüzde 3,5’lik bir artışa işaret ediyor.

Bu yılın başında yükselişi doğru tahmin eden birkaç kişi arasında yer alan Deutsche Bank’tan Binky Chadha ve BMO’dan Brian Belski S&P 500’de 5.100 puan ile cuma kapanışından yüzde 12’lik bir yükseliş öngörüyorlar. Bank of America’dan Savita Subramanian, endeksin 2024’ü 5.000’de bitireceğini öngörüyor. Goldman Sachs’tan David Kostin, göstergenin gelecek yıl 4.750 seviyesinde kalacağını öngörüyor.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum