First Republic için kamu desteği ABD gündeminde

blog
22.03.2023

First Republic için kamu desteği ABD gündeminde

 

 

Wall Street, çökme tehdidiyle karşı karşıya olan sıradaki banka First Republic Bank’ı kurtarmak için hükümet desteğini tartışıyor.

Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre Wall Street bankalarının liderleri ve ABD’li yetkililer, First Republic Bank’ın devralınması anlaşmasına hükümetin dahil olma seçeneğini masaya yatırıldı.

Daha önce First Republic Bank’a 30 milyar dolar mevduat desteği sağlayan Wall Street bankaları için bankanın henüz gerçekleşmemiş zararları soru işareti yaratıyor.

Bunu aşmak için tartışılan seçeneklerden biri kamunun First Republic Bank’ın bilançosunu eriten zararlı varlıkları üstlenmesi.

Sermaye ve hissedarlık kurallarının daha esnek uygulanması gibi regülasyon esneklikleri de tartışılan seçenekler arasında yer alıyor.

Haber sonrası First Republic hisseleri vadeli piyasada yüzde 19’a kadar düşüş kaydetti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen salı günü yaptığı açıklamada küçük bankaların tehdit altında olması durumunda olağanüstü ek önlemler alabileceklerini söyledi. (HT)

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum