Capital Group: Küresel hisse senetlerine yönelme için iyi bir zaman

blog
03.11.2023

Capital Group: Küresel hisse senetlerine yönelme için iyi bir zaman

 

Capital Group, Fed'in faiz oranlarını sabit tutarak sıkılaştırma döngüsünün sona erdiğinin sinyalini vermesinin ardından yatırımcıların küresel hisse senetlerine yönelmeleri için iyi bir zaman olduğunu belirtiyor.

 

Capital Group, Fed'in Çarşamba günü faiz oranlarını sabit tutarak agresif sıkılaştırma döngüsünün sona erdiğinin sinyalini vermesinin ardından yatırımcılar için küresel hisse senetlerine yönelme fırsatı görüyor.

2,3 trilyon dolarlık yöneticinin hisse yatırım direktörü Andy Budden, "Yatırımcılar için asıl büyük mesaj, merkez bankalarının zirveye ulaştığı bu anın, yatırım yapmak için gerçekten iyi bir zaman olacağı, bir pencerenin açılması olabileceğidir" dedi.

Hisse senetleri ve tahviller, Fed'in tarihi sıkılaştırma kampanyasının sonuna yaklaştığı umutları üzerine Perşembe günü yaşanan rahatlama rallisiyle kazançlarını artırdı. Yüksek borçlanma maliyetlerine ilişkin endişeler bu yıl küresel bir endişeye yol açtı; gelişmekte olan piyasalar, güçlenen doların etkisiyle riskli varlıklarda satış dalgası gördü.

Capital Group'un analizine göre, küresel hisse senetleri, Fed'in son faiz artırımını takip eden 12 ay boyunca dolar bazında ortalama yüzde 12'den fazla getiri elde etti. Buna karşılık, küresel tahviller yaklaşık yüzde 6 getiri sağlarken, nakit getirisi ise yaklaşık yüzde 4'tür. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum