Cevdet Yılmaz’dan KKM ve kur açıklaması

blog
16.06.2023

Cevdet Yılmaz’dan KKM ve kur açıklaması

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kur Korumalı Mevduat uygulamasını ani bir şekilde bitirme anlayışlarının olmadığını söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKM’nin yıl sonunda bitmeyebileceğini belirterek, “Aşamalı şekilde hareket edeceğiz. TL cinsi enstrümanları cazip hale getirerek gerekli tedbirleri alarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kur cephesinde endişe edilecek bir durum olmadığını savunan Yılmaz reel kura bakmanın daha anlamlı olacağını belirterek, “Enflasyonist ortamda kur hareket etmiyorsa TL değer kazanıyor demektir. Reel kurda hareket göreceğimizi düşünmüyorum” diye konuştu.

Yılmaz Merkez Bankası’nın hükümetin ana çerçevesini benimsemek durumunda olduğunu belirterek “Merkez Bankası genel hedeflerle uyumlu şekilde fiyat istikrarını, değerlendirmesini yapacaktır. Gerekli adımları atacaktır bekleyip göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Şimşek’e ve ekibine desteğini ifade etti. Kullanılması gereken yol ve araçlar teknik meseleler” dedi. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum