Chicago Fed Başkanı Goolsbee'den faiz yorumu

blog
12.07.2024

Chicago Fed Başkanı Goolsbee ABD ekonomisinin yüzde 2 enflasyona doğru ilerlediğini söyledi.

 

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin bu yılın başlarında yaşanan bir yükselişin ardından yüzde 2 enflasyona ulaşma yolunda ilerlediğini belirterek, faiz oranlarını düşürmek için zamanın yakın olduğuna dair güveninin arttığını söyledi.

Goolsbee bankadaki grup röportajında ​​gazetecilere verdiği demeçte, "Benim görüşüme göre yüzde 2'ye giden yol görünüyor" dedi.

Goolsbee, Perşembe günü erken saatlerde yayınlanan, tüketici fiyatlarının Haziran ayında Mayıs ayından bu yana beklenmedik bir şekilde düştüğünü gösteren hükümet raporu "mükemmel" bir haberdi ve Mayıs ayındaki verilerle birlikte, Ocak ayında beklenenden daha güçlü enflasyon göstergelerinin ilerlemenin tersine dönmesinden ziyade sadece "yolda bir tümsek" olduğunu söyledi.

Goolsbee, Fed'in 30-31 Temmuz'da politikaya karar vermek için yapacağı bir sonraki toplantıda faiz indirimi için baskı yapıp yapmayacağını söylemeyi reddetti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum