Chicago Fed Başkanı'ndan faiz yorumu

blog
01.08.2023

Chicago Fed Başkanı'ndan faiz yorumu

 

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee Eylül ayı faiz artırımının belirsiz olduğununu ve masadan hiçbir şey çıkmadığını vurguladı.

 

Fed üyelerinden Austan Goolsbee ise resesyona girilmeyeceği konusunda iyimser. Chicago Fed Başkanı Goolsbee ABD ekonomisinin, resesyona düşmeden enflasyonun indirildiği “altın bir patikada gözüktüğünü” belirtti. Goolsbee eylül faiz toplantısı için henüz karar vermediğini söyledi.

Goolsbee, hem mal ve hizmetler hem de konut için çekirdek enflasyon için yeni aylık verileri takip ettiğini söyledi. Enflasyon endekslerinin nasıl hesaplandığına bağlı olarak daha yüksek kiraların enflasyon verilerinde düşmeye başlamasını beklediklerinin altını çizerek, " yakın vadede hizmet enflasyonunu düşürme konusunda elde edeceğimiz her şey bir anlamda sadece ek bir bonus çünkü her zaman enflasyonun en yapışkan kısmı olduğunu düşündük, aslında bu cephede bazı ilerlemeler beklenmekte ve gördük, güzel bir bonus" dedi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum