Çin'den piyasalara 2 ayın en yüksek likiditesi

blog
28.12.2021

Çin piyasayı destekleyici hamlelerine devam ediyor.

Yıl sonuna doğru likidite ihtiyacının artmasıyla Çin Merkez Bankası bankacılık sistemine sunduğu kısa vadeli likiditeyi 2 ayın en yüksek seviyesine çıkardı.

Banka, sisteme yedi günlük ters repo enstrümanıyla nette 190 milyar yuan (29,5 milyar dolar) likidite sundu.

Ülkede kısa vadeli borçlanma maliyetlerine ilişkin göstergelerin yükselmesiyle bankalar arası piyasada likidite sıkışıklığı sinyalleri gelmişti. Çin Merkez Bankası bu sinyaller üzerine adım attı.

 

Hafta sonu destekleyici mesajlar gelmişti

Çin Merkez Bankası, hafta sonu para politikasının önümüzdeki dönemdeki yönü hakkında önemli açıklamalar yapmıştı.

Reel sektöre daha fazla destek verileceğinin altının çizildiği açıklamada Çin Merkez Bankası daha hedefli ve yol gösteren bir para politikası sözü vermişti.

Likidite düzenlemeleri ve belirli gruplara yönelik hedefli politikalara atıfta bulunan banka para politikası araçlarının miktarsal ve yapısal fonksiyonlarının “iyi bir şekilde” kullanılacağını açıkladı. Banka, son dönemde zorluklar yaşayan gayrimenkul sektöründe ise “sağlıklı büyümenin” sağlanmasını hedeflediklerini belirtmişti.kaynak:bloomberg

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum