Çin teşviki petrolü yükseltti

blog
11.07.2023

Çin teşviki petrolü yükseltti

 

Petrol, Çin'in ekonomiyi canlandırmak için aldığı bir takım önlemlerin talep görünümünü etkilemesiyle yükseldi.

 

Petrol, Çin'in kötü durumdaki emlak piyasasını desteklemek için aldığı bazı önlemlerin ardından yatırımcıların talep görünümünü değerlendirmesiyle yükseldi.

ABD ham petrolü, bir önceki seansı yüzde 1,2 düşüşle bir haftanın en yüksek seviyesinde kapattıktan sonra varil başına 73 doların üzerinde işlem gördü. Çin’de yetkililer, ödenmemiş kredileri uzatmak için müzakereleri teşvik ederek, emlak şirketlerinin koşullarını kolaylaştırmaları için bankalar üzerindeki baskıyı artırdı. Devlet tarafından yönetilen önde gelen finans gazeteleri Salı günü, daha fazla destekleyici politikanın benimsenme olasılığını işaret eden haberler yayınladı.

Çin'in durgun ekonomik toparlanmasının yanı sıra merkez bankalarının parasal sıkılaştırması ve Rusya ve İran dahil üreticilerden gelen esnek ham petrol akışları, bu yıl petrol için ters rüzgarlar sağladı. Bu, OPEC+ ağır topları Suudi Arabistan ve Rusya'yı fiyatları desteklemek için arzı kısmaya sevk etti.

Yatırımcılar, faiz oranlarının gidişatına ilişkin ipuçları için Çarşamba günü tüketici fiyat endeksini ve petrol piyasasının anlık görüntüleri için Perşembe günü OPEC ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın aylık raporlarını izleyecekler. Bu bültenlerin öncesinde ABD, Kısa Vadeli Enerji Görünümünü sunacak.

ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "Suudi kesintileri ve Çin emlak sektörü için daha fazla destek önlemi beklentisi, piyasaya daha sağlam bir zemin sağlıyor gibi görünüyor. Yarın ABD TÜFE açıklanması, önümüzdeki aylarda Fed politikasına ilişkin piyasa beklentilerini şekillendirerek, yakın vadede fiyat yönü için kilit olacak" dedi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum