Çin TÜFE’de canlanma geçici, faiz indirimi yakın

blog
11.03.2024

Çin Merkez Bankası’nın politikayı gevşetmesi beklentileri güçlü kalmayı sürdürüyor.

 

Çin’de enflasyon dört aylık düşüşün ardından yıllık bazda ilk kez artış kaydetse de Çin Merkez Bankası’nın politikayı gevşetmesi beklentileri güçlü kalmayı sürdürüyor.

Cumartesi günü açıklanan verilere göre Çin’de TÜFE şubat ayında yüzde 0,7 yıllık artış kaydederek yüzde 0,3’lük medyan ekonomist beklentisini aştı.

Bloomberg Economics Ekonomisti David Qu’ya göre Çin’de fiyat artışları tatil sezonu talebi öncülüğünde geçici faktörlerden kaynaklanıyor ve enflasyonun yükselişi kısa ömürlü olabilir.

Tatil sezonu kaynaklı gıda ve seyahat fiyat artışlarının geçmişte kaldığını vurgulayan David Qu, deflasyonist baskıların sürdüğünü belirterek üretici fiyatlarındaki düşüşün 17. aya taşındığına dikkat çekti.

Bloomberg Economics, Çin Merkez Bankası’nın en erken 15 Mart’ta faiz indirerek talebi desteklemesi ve deflasyonist baskılarla mücadele etmesini bekliyor. (HT)

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum