Citi’den faiz artışı beklentisi (13 Şubat 2024)

blog
13.02.2024

Enflasyonda bu yıl daha iyimser bir tablo beklenmesine rağmen Citigroup  stratejistlerine göre kısa bir gevşeme döngüsünün ardından yeniden faiz artışı yapılması hesaplara dahil edilmeli.

 

İlk Fed faiz indirimini haziran ayında bekleyen Citigroup stratejistleri önümüzdeki birkaç yılın 1990’lar sonuyla benzerlik taşıyabileceğini öne sürdü. 1998’de Rusya’nın tetiklediği kriz gölgesinde üç kez faiz indiren Fed ardından enflasyonist baskılarını kontrol altına almak için Haziran 1999’dan itibaren sıkılaştırma döngüsüne girmişti.

Citi Stratejisti Jason Williams “Piyasalar 1998’e bakıp gelecekte faiz artışı yapılabileceği ihtimalini fiyatlamalı. Mevcut döngü 1998 gevşeme döngüsüyle benzerlikler taşıyor.

Eğer enflasyon %2’ye kalıcı bir şekilde dönmezse geleceğe yönelik Fed faiz artışı fiyatlamaları görmemiz mümkün” dedi. Williams’a göre enflasyonun kalıcılaşması nötr Fed faizi tartışmalarını alevlendirecek ve bu da getiri eğrisinin dikleşmesine yol açacak.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum