Citigroup Çin büyüme tahminini yükseltti

blog
05.10.2023

Citigroup Çin büyüme tahminini yükseltti

 

Citigroup Inc., umut verici verilerin resmi büyüme hedefinin tutabileceğine dair beklentileri desteklemesinin ardından Çin’e yönelik büyüme tahminini bu yıl yüzde 5’e yükseltti.

 

Citigroup ekonomistleri, ülkede perakende satışlar ile sanayi üretiminin toparlanmasını beklediklerini, imalat aktivitesine ilişkin anketlerin 6 ayda ilk kez olumlu gelmesinin ardından ihracattaki daralmanın azalabileceğini belirttiler.

Yu Xiangrong liderliğindeki Citi ekonomistleri, “Döngüsel dibe ulaşıldı, tüm gözler politika ivmesinin arttığı bir dönemde organik talebin toparlanıp toparlanmayacağına çevrilmiş durumda” değerlendirmesini yaptı. Öncesinde Çin için kötümser beklentilere sahip yatırım bankaları arasında yer alan Citigroup’un bu yıl için yüzde 4,7 düzeyinde bir büyüme beklentisi bulunuyordu.

“Daha önce politikalara dair hayal kırıklığı nedeniyle GSYH tahminimizi düşürmüştük” diyen ekonomistler, ağustos sonundan bu yana konut sektöründe atılan adımlara işaret ederek, “politika ivmesinin beklentileri açıkça aştığını” ifade ettiler.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum