Citigroup Çin'deki varlıkları portföyünü HSBC'ye sattı

blog
09.10.2023

Citigroup Çin'deki varlıkları portföyünü HSBC'ye sattı

 

Citigroup, Çin tüketici varlık portföyünü HSBC Holdings'e satmayı kabul etti.

 

Citigroup Pazartesi günü yaptığı açıklamada, müşteriler, yönetim altındaki varlıklar (AUM) ve mevduatlar da dahil olmak üzere Çin tüketici varlık portföyünü HSBC Holdings’e satmayı kabul ettiğini söyledi.

Anlaşma, yaklaşık 3,6 milyar dolarlık toplam mevduat ve yatırım AUM'larını kapsıyor. Satış 2024'ün ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. İşlemin finansal ayrıntıları ise açıklanmadı.

ABD merkezli banka yaptığı açıklamada, "Bugünkü duyuru, Citi'nin Aralık 2022'de açıklanan Çin'deki tüketici bankacılığı faaliyetinin durdurulması sürecini ilerletiyor" dedi.

Citi, küresel strateji yenilemesinin bir parçası olarak ilk olarak Nisan 2021'de Çin tüketici bankacılığından çıkma planını duyurmuştu. Tüketici bankacılığı faaliyeti ağırlıklı olarak zengin müşterilere mevduat, fon ve yapılandırılmış ürün teklifleriyle hizmet verdi.

Citi'nin varlık portföyünün satın alınması, HSBC'nin kilit pazarlarından biri olan Çin'deki varlığını genişletmesine yardımcı olacak. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum