Citigroup, S&P 500 hedefini yükseltti

blog
19.08.2023

Citigroup, S&P 500 hedefini yükseltti

 

ABD hisse senedi piyasalarında yatırımcılar için dipten satın alma fırsatı doğurmuş olabileceğini belirten Citigroup, S&P 500 hedefini 4 bin 600 seviyesine yükseltti.

 

ABD hisse senetlerinde yaşanan kayıpların üçüncü haftasında hız kazanmasının ardından Citigroup Inc. stratejistleri yatırımcılar için dipten satın alma fırsatı doğurmuş olabileceğini belirtti.

Citi'den Scott Chronert liderliğindeki stratejistler tarafından Cuma günü yazılan rapora göre, S&P 500 Endeksinin Mayıs ayı sonunda yapay zeka önderliğindeki yükselişinden sonra 4 bin 200-4 bin 300 puan bandına düşüş-çıkışı hem taktiksel hem de uzun vadeli yatırımcılar için çekici bir yeniden giriş noktası yarattı.

Citigroup yumuşak iniş iyimserliği ile S&P 500 hedefini 4 bin 600'e yükseltti.

Öte yandan güçlü ekonomik verilerin daha fazla sıkılaştırma için Fed’in elini güçlendirmesiyle ve Çin mali sıkıntılarının yansımaları ile, ABD hisse senetleri Ağustos düşüşlerini derinleştiriyor.

Citi, güçlü ikinci çeyrek kazanç sezonunun ortasında ABD hisse senetleri hakkında yapıcı görüşünü koruduğunu söyledi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum