Cleveland Fed Başkanı faiz artışında kararlı olmadıklarını açıkladı

blog
17.11.2023

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, merkez bankasının yüzde 2 hedefine tamamen dönmesinin zaman alacağını söyledi.

 

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, enflasyonun soğumasına rağmen merkez bankasının yüzde 2 hedefine tamamen dönmesinin zaman alacağını söyledi.

Mester Perşembe günü açılış konuşmasında şunları söyledi: "Enflasyon iki yılı aşkın bir süredir Fed'in hedefinin oldukça üzerinde seyrediyor ve hâlâ yüzde 2'lik hedefimizin üzerinde olmasına rağmen, genel ekonomi nispeten güçlü kalsa da enflasyonda fark edilebilir bir ilerleme oldu. Enflasyonu yeniden yüzde 2'ye düşürmek biraz zaman alacak.Başka bir faiz artışının gerekli olup olmadığına henüz karar vermedik"

Politika yapıcılar, bu ayın başlarında yapılacak üst üste ikinci toplantı için faiz oranlarını 22 yılın en yüksek seviyesinde değiştirmeden bıraktı. Fed'in bu yıl Aralık ayında bir toplantısı kaldı ve yetkililer daha fazla faiz artırımına gerek olup olmadığını görmek için ekonomik koşulları değerlendiriyor.

Bu yıl politika kararlarına oy vermeyen Mester, ekonomik görünüme ilişkin pek çok belirsizliğin bulunduğunu söyledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum