Coinbase CEO’su Armstrong'dan SEC açıklaması

blog
31.07.2023

Coinbase CEO’su Armstrong'dan SEC açıklaması

 

Coinbase'in CEO'su Brian Armstrong, SEC'nin kendilerine dava açmadan önce Bitcoin dışında kalan tüm kripto paraların borsadan kaldırılmasını talep ettiğini açıkladı.

 

İngiliz finans medyasının dev kurumu olan Financial Times’a konuşan Armstrong, SEC ile aralarında geçen diyaloğu detaylarıyla anlattı ve şunları söyledi:

“Bize geldiler ve ‘Bitcoin dışında kalan her varlık yatırım sözleşmesidir’ dediler. Biz de onlara, bu sonuca ne şekilde vardıklarını sorduk, onlar ise ‘Size açıklama yapmak zorunda değiliz’ dediler. Ne olursa olsun Bitcoin dışında kalan her kripto paranın Coinbase’den kaldırılması gerektiğini belirttiler”

Hatırlanacağı üzere SEC, haziran ayı başında Coinbase borsasına kayıtsız yatırım sözleşmesi sattığı gerekçesiyle dava açmıştı. Coinbase yapılan tüm suçlamaları reddetmiş ve hakimden davanın düşürülmesini talep etmişti.

Coinbase baş hukuk müşaviri olan Paul Grewal da sürekli olarak, SEC’nin bu müdahaleleriyle yasal sınırlarının dışına çıktığını ifade ediyor.

SEC, Coinbase gibi dünyanın bir başka büyük borsası Binance’e de yine aynı sebepten ötürü dava açmıştı. (UC)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum