Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu toplantısı için bulunduğu New York’ta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

blog
22.09.2022

Erdoğan'dan Mir ödeme sistemi açıklaması: 'Alternatifler üzerinde ilgili bakan arkadaşlarım görüşüyor'

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu toplantısı için bulunduğu New York’ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan Mir ödeme sisteminin askıya alınması ile ilgili değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, ABD'nin yaptırım uyarısı için, “Bunlar dostluğa, ekonomik ilişkilerimizin düzenlenmesine yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

Mir ödeme sistemine alternatif bulmak için ekonomi yönetimini toplayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı, bu konudaki nihai kararın Cuma günü yapılacak toplantıda verileceğini kaydetti.

Erdoğan, Rusya lideri Putin ile Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuşların yapılması konusunda görüşme yaptıklarını aktardı. Erdoğan’ın “Eğer Rusya ve KKTC arasında uçuşlar başlarsa bundan mutlu oluruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den F-16 temini konusunda “Hava olumlu istikamette gelişiyor. Temenni ederiz ki bu hava devam eder. Bir an önce bu işten netice alırız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı, TOKİ’den ev alan kişilere yüzde 15 tapu indirimi kampanyası başlattıklarını da söyledi.

250 bin konut projesinin temelinin yılbaşı öncesi atılması talimatı verdiğini kaydeden Erdoğan “Başvurular 5 milyona yaklaştı” dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum