Deutsche Bank Fed'den faiz indirimi bekliyor

blog
28.11.2023

Deutsche Bank ekonomistleri, ABD'de durgunluk olması halinde Fed'in gelecek yıl 175 baz puanlık indirime gideceğini söylüyor.

 

Deutsche Bank'taki ekonomistler Pazartesi günü yaptığı tahminde, gelecek yılın ilk yarısında hafif bir ABD resesyonunun gelmesiyle birlikte Fed'in piyasaların şu anda fiyatlandırdığından daha sert bir şekilde faiz indirimine gideceğini öngördü.

Deutsche Bank ekonomistleri, görünüm raporunda 2024'te faiz indirimlerinin 175 baz puan olacağını öngördü.

Fed faiz oranının şu anda yüzde 5,25-yüzde 5,5 seviyesinde olması, bu oranın yıl sonuna kadar yüzde 3,5-yüzde 3,75'e düşmesini sağlayacaktır. LSEG verilerine göre yatırımcılar şu anda Aralık 2024 itibarıyla yüzde 4,48 oranında fiyatlama yapıyor.

Deutsche Bank'ın kıdemli yöneticisi Brett Ryan, Deutsche Bank'ın 2024'ün ilk yarısında iki çeyrek negatif ekonomik büyüme beklediğini, bunun da işsizlik oranının şu andaki yüzde 3,9'dan gelecek yılın ortasında yüzde 4,6'ya "oldukça sert bir artışa" yol açacağını söyledi. ABD’li ekonomist Ryan, "Ekonominin yılın ilk yarısında yumuşak bir döneme girdiğini görüyoruz, bu da yıl ortasından itibaren daha sert bir kesinti profiline yol açıyor" dedi.

Ryan, aynı zamanda bankanın ekonomik zayıflığın "enflasyonist baskıları hafifletmesini" beklediğini söyledi.Pazartesi günü yayınlanan raporda banka, 2024'ün ilk yarısında "hafif bir durgunluk" beklediğini söyledi.

Deutsche Bank, Fed'in Haziran 2024'teki toplantısında ilk olarak 50 baz puanlık bir indirim, ardından yılın geri kalanında 125 baz puanlık ek kesinti bekliyor.

Fed'in Mart 2022'den bu yana faiz oranlarını 525 baz puan artırmasına rağmen ABD ekonomisi şu ana kadar resesyon tahminlerini boşa çıkarıyor gibi görünüyor. Ryan, "Eğer işler tekrar düzelirse, Fed çok daha az kesinti yapacaktır" dedi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum