Dev Kripto Para Borsası BitMEX, Ayı Piyasasının Biteceği Tarihi Açıkladı

blog
16.07.2022

Kripto para piyasasında uzun süreli düşüş trendi sürüyor. Bitcoin’in yakın zamanda 17.000 dolar seviyelerini test ettiği bu süreçte, yatırımcılar ise “Bitcoin Ayı Piyasası Ne Zaman Bitecek?” sorusuna cevap arıyor. Bu soruya yönelik dikkat çeken bir cevap da kripto para borsası BitMEX’ten geldi. Borsanın analistleri tarafında paylaşılan raporda, yükseliş için Şubat 2023 tarihi işaret edildi.

 

Zincir üstü verilere dayanan rapor, Seyşeller merkezli dev kripto para borsasının blogunda paylaşıldı. Analistler geçmiş yıllarda Bitcoin özelinde yaşanan ayı sezonlarını temel alarak içinde bulunduğumuz düşüş trendini değerlendirdi.

 

Uzmanlara göre 2022 ayı piyasası içerisinde ise lider kripto para birimi bu seviyenin altında sadece 30 gün kaldı. Rapora göre bu metriğin dikkate alındığı senaryoda, Bitcoin ayı piyasası henüz ilk dönemlerinde olabilir. Benzer bir süreç yaşaması durumunda ise Şubat 2023 yılına kadar güçlü bir yükseliş başlatamayabilir:

 

“Önceki zamana dayalı kapitülasyon dönemlerinin ortalama 244 gün (ortalama piyasa katılımcısının maliyet seviyesinin altında kaldığı süre) sürdüğü düşünüldüğünde, Bitcoin’in gerçekleşen fiyat seviyesinin üzerine çıkmasının 2023 Şubat başlarında gerçekleşmesi muhtemel olabilir.” BitMEX

 

Kripto para borsası BitMEX’in analistleri de paylaştıkları raporda, bu sürecin sadece geçmiş yıllardaki fiyat hareketlerine oranla hesaplandığına dikkat çekti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum