Dolandırıcılar FTX kullanıcılarını tuzağa düşürmeye devam ediyor

blog
29.12.2022

DFR, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yönetiliyormuş gibi görünen bir web sitesinin, bir yatırımcıyı bilgilerini vermeye ikna etmeyi başardığını söyledi.

Birçok kullanıcı, FTX'in çöküşünün ardından kaybettikleri fonun iadesi için can atarken, dolandırıcılar ise bu fırsatı hükümet yetkilisi kılığına girerek zaten bu çöküşten kötü etkilenen kurbanlardan daha fazla yararlanmak için kullanıyor.

Oregon Mali Düzenleme Bölümü (DFR), bir basın açıklamasında kripto yatırımcılarını dolandırıcılar tarafından kurulan sahte uygulamalar ve web siteleri aracılığıyla paralarını almayı amaçladığı ancak karşılığında hiçbir şey vermediği konusunda uyardı. DFR, trader'ları fonlarından herhangi birini kripto alım satım platformlarına göndermeden önce gerekli önlemleri almış olduklarından emin olmaya çağırdı.

DFR, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından yönetildiğini iddia eden bir web sitesi örneğini paylaştı. DFR'ye göre site, FTX müşterilerinin varlıklarını geri almalarına yardımcı olmaya çalıştığını açıkladı ve böylece web sitesi, bir yatırımcıdan kullanıcı adı ve şifre gibi bilgilerini aldı. DFR Yöneticisi T. K. Keen konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Bunu daha önce de söyledik ama kulağa gerçek olamayacak kadar gerçekçi geliyorsa, muhtemelen gerçek değildir. Herkesi önlemlerini almaya, akıllıca yatırım yapmaya, ayrıca kullanıcı adlarını, şifrelerini ve diğer hassas verilerini korumaya özen göstermeye teşvik ediyoruz.”

Keen, kripto sektöründe yasal görünen ancak insanlardan yararlanmaya çalışan birçok şey olduğuna da değindi. Yetkililer, bu konuda kullanıcıları uyarmanın yanı sıra, kriptoyla ilgili dolandırıcılık kurbanlarını ofise şikayette bulunmaya da teşvik etti.

Ayrıca Güney Kore kripto borsası dolandırıcılığına karışan yöneticiler de sekiz yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. Yüzde 300 getiri sözü vererek 50 bin yatırımcıyı tuzağa düşüren 1,5 milyar dolarlık dolandırıcılığa karışan altı yetkili yakalandı. Ancak toplam altı kişiden üçü, belirli suçlamalara karşı masum olduklarını iddia ettiği ve kendilerini mahkemede savunma hakkına sahip olduğu için henüz gözaltına alınmadı. 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum