Dolar 2023'e sağlam başladı

blog
03.01.2023

Dolar, yeni yıl tatili durgunluğu sonrası yıla güçlü başladı. Para birimi, sterlin, euro ve İsviçre frankı gibi çoğu para birim karşısında sert yükseliş kaydetti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0,9 yükselerek Aralık ortasından beri en güçlü artışı kaydetti.
Bugün dolar karşısında G10 para birimleri arasında tek değer kazanan Japon yeni oldu.

Uzmanlar düşük işlem hacmi nedeniyle hareketlerin daha sert olduğunu belirtti.

Bank of New York Kıdemli Döviz Stratejisti Geoff Yu "Yeniden dengelenme perspektifinde bakıldığında dolar yılı biraz aşırı fiyatlamayla tamamladı. Son hareketler, bir miktar toparlanma olduğuna işaret ediyor." değerlendirmesini yaptı. Yu, dolarda daha fazla düşüş beklediğini, ancak Fed'in bu sene faiz indirimi yapacağını dair şüpheleri olduğunu ve bunun dolarda uzun vadeli düşüşü sınırlandıracağını söyledi.

Trader'ların dolarda uzun pozisyonlarını azaltmasıyla Bloomberg Dolar Spot Endeksi Ekim-Aralık ayları arasında yüzde 6,8 düştü ve 10 yıldan uzun sürenin en köyü çeyreklik performansını kaydetti.

Piyasalarda bu hafta açıklanacak ve ABD ekonomisine dair ipuçlarının aranacağı tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamları yakından takip edilecek. Fed'in agresif sıkılaşma döngüsü enflasyonda bir miktar yavaşlamaya neden olsa da ücret artışlarının güçlü seyri faiz artışlarının devam etmesine neden olabilir.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum