Dolar ve altında Çin baskısı

blog
08.08.2023

Dolar ve altında Çin baskısı

 

Çin'in zayıf yuana karşı daha fazla tolerans sinyali vermesi ve beklentilerin altında kalan ticaret verilerinin dolara olan talebi artırması altında baskı yarattı.

 

Çin Merkez Bankası, yuanın referans seviyesini yaklaşık bir ayın en düşüğüne getirdi.

Kötüleşen ticaret rakamları, dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki yavaşlamayla ilgili endişeleri yoğunlaştırdı ve tipik olarak külçe altının tersi yönde hareket eden doları daha fazla destekledi.

Öte yandan Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman Pazartesi günü yaptığı açıklamada, fiyat istikrarını tamamen eski haline getirmek için ek parasal sıkılaştırmaya "muhtemelen ihtiyaç duyulacağını" söyledi. Buna karşın, swap piyasalarında yıl sonundan önce başka bir zam olasılığı kabaca yüzde 30 olarak fiyatlanıyor. Bu da piyasaların bir artış daha olacağına yeterince ikna olmadığını gösterdi.

Bu hafta gelecek enflasyon rakamları muhtemelen Fed’in istediği ılımlı fiyat artışını daha iyi yansıtabilir ve potansiyel olarak Fed'in faiz artışına devam etmesi için üzerindeki baskıyı azaltabilir.

Spot altının onsu 1.931 doları test ederken, gram altın da 1676 TL'ye kadar çekildi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum