Dolarda son durum (03.03.2022)

blog
03.03.2022

Dolar güne 14.05 liradan başladı. Beklentilerin üzerinde gelen şubat ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından 14.13 liranın üzerini gördü.

 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi piyasalar üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Her gün başta ABD ve AB olmak üzere farklı ülkelerin yeni yaptırımlar açıklamasına rağmen Rusya saldırılarına devam ediyor.

Bu yaşananların ışığında dolar/TL dün 14'ün üzerine tırmanmıştı. Fed Başkanı Jerome Powell dün mart ayında faiz artırımının uygun olduğunu belirtti. Bu açıklama önemli olsa da beklenen bir açıklamaydı. Dolayısıyla kur üzerinde kalıcı bir harekete yol açmadı.

 

Dolar yeni güne de 14.05 liradan başladı. Beklentilerin üzerinde gelen şubat ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından 14.13 liranın üzerini gördü.

TÜİK verilerine göre şubatta yıllık enflasyon yüzde 52.7'lik beklentiye karşın yüzde 54.44'e yükseldi. Ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 48.7 olarak açıklanmıştı.(habertürk)

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum