Draghi'den Avrupa'ya yatırım çağrısı

blog
26.02.2024

Eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, küresel ekonominin düzeni değişirken Avrupa'nın dev yatırımlara imza atması gerektiğini belirtti.

 

Mario Draghi'ye göre Avrupa Birliği, dünya düzenindeki büyük değişimleri yakalayabilmek için hızla büyük yatırımları finanse etmenin yollarını bulmalı.

Draghi, "Son birkaç yılda küresel ekonomik düzende birçok köklü değişiklikler meydana geldi. Bu değişikliklerin çeşitli sonuçları var, bunlardan biri de Avrupa'da nispeten kısa bir süre içinde muazzam miktarda yatırım yapmak zorunda kalacağımızdır" dedi.

Avrupa Merkez Bankası'nın eski başkanı, AB'nin nasıl daha rekabetçi hale getirilebileceğine ilişkin bir rapor yazmakla görevlendirilmişti. Belçika'da birliğin maliye bakanlarının bir araya geldiği toplantıda dikkatler Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ikinci yıldönümündeydi.

Savaş, savunma harcamalarını gündemin üst sıralarına taşırken Draghi de giderek daha düşmanca bir hal alan küresel ortamda bölge ekonomisini canlandırmanın yolları konusunda üye devletlere hitap etti.

Draghi, "Maliye bakanlarının bu yatırım ihtiyaçlarının nasıl finanse edileceği konusunda ne düşündüklerini ve hazırlık yaptıklarını öğrenmek için bu tartışmayı dört gözle bekliyorum" dedi. Buna özel tasarrufların geçmişte olduğundan daha büyük ölçüde nasıl ortaya çıkarılacağı da dâhildir.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum