Dünya Bankası büyüme tahminlerini düşürdü

blog
02.10.2023

Dünya Bankası büyüme tahminlerini düşürdü

 

Dünya Bankası, Doğu Asya ve Pasifik bölgesindeki gelişmekte olan ekonomiler için büyüme tahminlerini düşürdü.

 

Dünya Bankası, gelişmekte olan Doğu Asya ve Pasifik'e yönelik büyüme tahminini, yüksek faiz oranları ve zayıf ticaret nedeniyle Çin'in ve küresel talebin durgunluğunu gerekçe göstererek düşürdü.

Dünya Bankası, Pazartesi günü Asya'da yayınlanan Ekim raporuna göre, Doğu Asya ve Pasifik'teki gelişmekte olan ekonomilerin 2023'te yüzde 5 oranında büyümesini beklediğini söyledi. Bu, Nisan ayındaki tahmini olan yüzde 5,1'in biraz altında kaldı. Washington merkezli banka, 2024 yılı bölge için Nisan ayındaki yüzde 4,8'lik tahminin altında yüzde 4,5'lik bir büyüme bekliyor.

Dünya Bankası, Çin'e yönelik 2023 ekonomik büyüme tahminini değiştirmeyerek yüzde 5,1'de bıraktı ancak 2024 tahminini daha önce yüzde 4,8'den yüzde 4,4'e düşürdü. Kuruluş, notunun düşürülmesinin nedenleri olarak "uzun vadeli yapısal faktörleri", dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki yüksek borç seviyelerini ve emlak sektöründeki zayıflığı gösterdi.

Dünya Bankası, Çin hariç tutulduğunda, küresel ekonominin iyileşmesi ve bölgenin mamul mal ve emtialarına yönelik dış talebin canlanmasıyla Doğu Asya ve Pasifik'in 2024 yılında biraz daha hızlı bir büyüme göstermesi gerektiğini söyledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum