Dünya Bankası Türkiye’ye 549 milyon dolarlık finansman sağladı

blog
14.06.2023

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylanan yeni proje, Türkiye’de kamu binalarında yenilenebilir enerji kullanımının arttırılmasına yardımcı olacak.

549 milyon dolar tutarındaki kamu ve Belediye yenilenebilir Enerji Projesi, merkezi hükümet ve belediye tesisleri üzerinde odaklanarak, Türkiye'nin kamu sektöründe yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılmasını destekleyecek.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez yaptığı açıklamada "kamu tesislerinde yenilenebilir enerji kullanımı bir yandan artan enerji fiyatlarının belediyelerin enerji faturaları üzerindeki etkisini hafifletirken, aynı zamanda Türkiye'nin iklim taahhütlerini yerine getirmesine de yardımcı olabilir.

Bina sektörünün ülkedeki en büyük enerji tüketen ve vatandaşların sağlığı üzerinde doğrudan etkisi olan karbon salımına yol açan sektörlerden birisi olduğu düşünüldüğünde, Proje ekonomiye ve çevreye birçok fayda sağlayacaktır.” ifadesini kullandı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum