ECB Başkan Yardımcısı Guindos, kripto para piyasasındaki oynaklığın şu ana kadar finansal istikrara bir etki yapmadığını, ancak kripto para piyasasındaki yüksek büyüme oranına dikkat göstermeleri gerektiğini söyledi.

"KRİPTO PARA PİYASASININ GELİŞİMİ HIZLI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK"

Les Echos'un sorularını yanıtlayan Guindos, "Kriptovarlık dünyasını daha sert şekilde düzenleme zamanı geldi mi?" şeklindeki soruya. "Bu piyasanın gelişimi oldukça etkileyici ve kişisel görüşüm bu piyasanın hızlı şekilde büyümeye devam edeceği yönünde. Şu ana kadar, bu piyasadaki oynaklığın finansal istikrara bir etkisi görülmedi, Ancak bu büyüme oranı, dikkat göstermemiz gereken bir yel. Özellikle terörizmin finansmanı ve vergi kaçakçılığı açısından" yanıtını verdi.

Guindos bunun yanı sıra, kripto para piyasası ile ilişkili 2 riske yeterli dikkatin gösterimediğini de savundu. Bu risklerden ilginin kaldıraç kullanarak, borçlanılarak kriptovarlık satın alınması olduğunu belirten Guindos, "bu kadar hızlı büyüyen bir piyasanın kaldıraç kullanımı ile bir araya gelmesi finansal sistemin geri kalanı ile daha yoğun ve sistemsel bağlantılar oluşturur" dedi.

"KREDİ KULLANDIRAN BÜYÜK TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ BANKALAR GİBİ DÜZENLENMELİ"

ECB Başkan Yardımcısı, kredi kullandıran büyük teknoloji şirketlerinin bankalar gibi düzenlenmesi gerektiğinin temel prensipleri olduğunu da belirtirken, bu şirketlerin kendisini kripto dünyasına göre daha az endişelendirdiklerini de vurguladı.

"TAHVİL ALIMLARI 2022 YILI BOYUNCA DEVAM EDECEK"

Fransa'da yayınlanan Les Echos gazetesine konuşan Guindos, "Net alımların gelecek yıl boyunca devam edeceğinden eminim. Ancak 2022 yılının sonrasında ne olacağını bilmiyorum" dedi.

Guindos, net varlık alımları sona erdikten kısa bir süre sonra faiz oranlarının artırılabileceğini belirtirken, 2022 yılında ECB'den faiz artırımı gelmeyeceğinin de işaretini verdi.

kaynak: Sabah