'ECB faizi yavaş yavaş artırmalı'

blog
31.05.2022

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi ve İtaya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, ECB Yönetim Konseyi'nin faiz artırımlarına yaz aylarında başlaması ve yavaş yavaş ilerlemesi gerektiğini söyledi.

 

İtalya Merkez Bankası'nın yıllık genel kurul toplantısında konuşan Visco, deflasyonun artık bir tehdit olmadığını ve pandeminin nihai talep üzerindeki etkisinin ortadan kalktığı ortamda ECB'nin artık negatif faiz oranlarını geride bırakması gerektiğini savundu.

 
 

Bununla birlikte ekonomik görünümün belirsiz olduğunu ve bunun ECB'nin faiz artırımlarında yavaş şekilde ilerlemesi gerektiğini ifade eden Visco, "Ekonomik görünümde belirsizlik dikkate alındığında faizler yavaş yavaş yükseltilmeli" diye konuştu.

Varlık alımlarında esnekliğin ECB'nin pandemi döneminde piyasa gerilimlerine yanıt vermesinde önemli bir rol oynadığını anlatan Visco, "Varlık alımları bizim stratejimizin önemli bir elemanıydı" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum