Ekonomistlerden ABD'de resesyon analizi

blog
14.08.2023

Ekonomistlerden ABD'de resesyon analizi

 

Ekonomistlere göre ABD ekonomisinin resesyona girip girmeyeceğini net bir şekilde görmek zaman alacak. 

 

Fed’in faiz patikasında belirleyici olacak resesyonun yaşanıp yaşanmayacağı belirsizliğini koruyor.

ABD ekonomisinde resesyonun yaşanacağını öngören bankalardan Barclays’in kıdemli ekonomisti Jonathan Millar’a göre en az iki çeyrek daha resesyon belirsizliği sürecek.

Enflasyondaki son düşüşün Fed’e zaman kazandırdığını düşünen Millar “Fed yumuşak inişi ilan etmekten henüz uzakta olduğunu piyasalara göre daha iyi anlıyor” yorumunu yapıyor.

Eski Fed üyesi ve Pimco danışmanı Richard Clarida da gelecek yıl bahar aylarında resmin daha net görüleceğini belirterek ABD ekonomisine yönelik risklerin iki yönlü olduğuna vurgu yaptı.

Enflasyonun yeniden yükselişe geçerek daha sert faiz artırımlarına yol açabileceğini düşünen ekonomistlerin sayısı da az değil.

Artan petrol fiyatları ve konut fiyatlarındaki yükselişin daha yüksek enflasyona yol açacağını tahmin eden Renaissance Macro Research Başekonomisti Neil Dutta “Geçmiş tecrübelere bakmadan yumuşak iniş olacağı sonucuna varmak mümkün değil” değerlendirmesini yapıyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum