El-Erian: ABD'de çekirdek enflasyon yükseliyor

blog
10.10.2022

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Mohamed El-Erian Pazar günü CBS'nin “Face The Nation”a yaptığı açıklamada, manşet enflasyonun “muhtemelen yaklaşık yüzde 8’e düşeceğini” tahmin ettiğini söyledi. El-Erian, çekirdek enflasyon “hala yükseliyor” diye ekledi.

"Çekirdek enflasyon, enflasyonun itici güçlerini ve ne kadar geniş olduklarını ölçer" diye konuşan El-Erian, çekirdek enflasyondaki artışın “Hâlâ bir enflasyon sorunumuz var” anlamına geldiğini söyledi.

El-Erian, çekirdek enflasyonun hâlâ yükselişte olsa bile, sonunda düşeceğini söyledi ve söyle devam etti: "Soru şu ki, ekonomide bir yavaşlamayla mı yoksa büyük bir durgunlukla mı düşüyor?"

Petrol üreticisi grup OPEC+ Çarşamba günü 2020'den bu yana en büyük arz kesintisini açıkladı ve El-Erian, enflasyonun tekrar yükselmesine neden olma riski taşıdığı için bu kararın "ABD'ye zarar verdiğini" söyledi. Ancak, grup azalan talep karşısında petrol fiyatlarını korumak istediği için kesintinin sürpriz olmadığını söyledi. El- Erian, "Yaptıkları şey bu ancak ABD ekonomisi için kesinlikle iyi bir haber değil” dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum