Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX yılın son roketini fırlattı

blog
30.12.2022

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX yılın son roketini fırlattı

 

 

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX, İsrail hükümetinin sahibi olduğu Israel Aerospace Industries (IAI) tarafından geliştirilen ve İsrailli şirket ImageSat International’a ait olan (ISI) yer gözlem uydusu EROS C-3’ü, kendi Falcon 9 roketiyle fırlattı. Kaliforniya’da yer alan Vandenberg Uzay Üssü’nde gerçekleşen fırlatma, şirketin 2022 yılındaki 61. fırlatması oldu.

 

 

Alçak Dünya yörüngesine oturmak üzere yola çıkan yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu EROS C-3’ün, 6 uydudan oluşacak olan EROS NG takım uydusunun “belkemiği” olacağı, şirket tarafından belirtildi.

 

Bu yıl 1.722 adet Starlink uydusu fırlatıldı

SpaceX, Çarşamba günü gerçekleşen yılın 34. Starlink fırlatmasında 54 adet Starlink uydusu daha fırlatarak, bu yıl fırlatılan Starlink uydusu sayısını 1.722’ye, toplamda fırlatılan Starlink uydusu sayısını ise 3 bin 666’ya çıkarmıştı. Starlink projesi, uydular aracılığıyla Dünya’nın neredeyse her köşesine internet sağlama amacı taşıyor.

 

 

 

Şirketin bu yıl tamamladığı diğer görevler

Şirket, 8 Nisan’da AX-1 göreviyle, Uluslararası Uzay İstasyonu’na tüm ekibin özel astronotlardan oluştuğu ilk uçuşu gerçekleştirmişti. Bunun yanında 27 Nisan’da CREW-4 ve 5 Ekim’de CREW-5 görevleriyle 8 astronotu daha Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştırmıştı. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum