Elon Musk'ın SpaceX şirketi Bitcoin varlıklarını sattı

blog
18.08.2023

Elon Musk'ın SpaceX şirketi Bitcoin varlıklarını sattı

 

Elon Musk'ın havacılık teknolojisi firması SpaceX'in son raporlarında, şirketin Bitcoin varlıklarının satıldığı ortaya çıktı.

 

Uzun zamandır toparlanamayan ve yatırımcılarına kaybettiren kripto paralara son darbeyi milyarder iş insanı Elon Musk vurdu. Musk'ın şirketi SpaceX'in 2021'den bu yana 373 milyon doların üzerinde Bitcoin sattığı ortaya çıktı. Bu gelişmeyle birlikte kripto paralarda sert düşüşler yaşandı.

 

Kripto paralarda toparlanma serüveni boşa çıkmaya devam ediyor. Uzman ve analistlerin tahminlerinin hemen hepsinin tutmaması, kripto paralardaki düşüş eğiliminin Kasım 2021'den bu yana devam etmesi, ABD'deki enflasyon sorunu nedeniyle doların güçlü kalması esas sebepler arasında yer alıyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin'de yaşanan sert düşüş diğer kripto para birimlerine de yansıdı. Milyarder iş insanı Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in 2021-2022 yılı bilançosunda Bitcoin olduğu ancak bunları sonrasında sattığı ortaya çıktı. Satışlar ise Tesla'nın SEC'e 1.5 milyar dolarlık Bitcoin alacağına yönelik bildirim yapıldığı esnada gerçekleşti. Böylece Musk, Bitcoin'de yükseliş yaratmaya çalışmıştı.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum