EM tahvillerinde satış furyası

blog
04.01.2024

Gelişmekte olan ülkeler küresel piyasadan fonlama sağlamak üzere tahvil ihraçları gerçekleştirmeye başladı.

 

Gelişmekte olan ülkeler piyasalardaki kötü yıl başlangıcına aldırmayarak küresel piyasadan fonlama sağlamak üzere tahvil ihraçları gerçekleştirmeye başladı.

Çarşamba günkü Meksika’nın rekor tahvil ihracını perşembe günü Macaristan, Slovenya ve Endonezya takip etti. İki günde ihraç edilen tahvil büyüklüğü 13 milyar doları aştı.

Yılın ilk günlerinde yaşanan çalkantıya rağmen özellikle aralık ayında Fed faiz indirim beklentisinin yarattığı iştah gelişen ülkelerin ihraçlarına ortam hazırladı. Aralık ayında yatırım yapılabilir nota sahip tahvillerin ortalama getirisi yüzde 5,2 ile son yedi ayın en düşük seviyesine geriledi.

Küresel EM tahvil fonlarında 21 haftadır yaşanan çıkışın ardından geçtiğimiz hafta net giriş yaşandı. Gemcorp Capital Management Başekonomisti Simon Quijano-Evans “EM getiri spreadleri çok iyi durumda. EM tahvilleri çeşitlendirilmiş küresel bir portföyün bir parçası olmayı sürdürebilir” yorumunu yaptı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum