'Emtia türev piyasası yakından izlenmeli'

blog
22.03.2022

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, ECB'nin emtia türev piyasasını yakından takip etmesi gerektiğini, çünkü fiyat oynaklığının gerilimi artırdığını söyledi.

 

"Çok dikkatli şekilde takip etmemiz gereken tek piyasa emtia türevleridir. Çünkü oynaklık teminat tamamlama çağrılarını artırdı ve bu teminat tamamlamalarını yerine getirmekte bazı zorluklar yaşanıyor" diye konuşan Guindos, "Ancak şu ana kadar çok fazla gerilim görmedi, teminat tamamlama çağrılarının çoğunluğu mükemmel şekilde yerine getirildi" dedi.

 
 

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı ve ABD ile Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Rusya'ya yaptırımları emtia fiyatlarının sert yükselmesine neden olmuştu. Tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar ve arz kısıntılarına ilişkin endişeler petrol ve doğal gaz fiyatlarının ralli yapmasına yol açtı. Emtia piyasasında görülen aşırı hareketli seyir merkez bankalarını tedirgin ediyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum