EPDK, Tesla’ya Türkiye 'de şarj ağı işletmeci lisansı verdi

blog
10.03.2023

EPDK, Tesla’ya Türkiye 'de şarj ağı işletmeci lisansı verdi

 

Tesla, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından verilen onay ile Türkiye genelinde şarj istasyonları kurarak elektrikli araçlara hizmet sunma hakkı kazanan 119 firma arasına girdi.

 

Tesla da Türkiye’de kuracağı şarj istasyonlarında tüm elektrikli araç modellerine hizmet verecek ve şarj hizmeti fiyatını birim enerji (kWh) bedeli üzerinden belirleyecek.

Türkiye’de halen 3 bin 728 şarj noktası bulunuyor. 2021 yıl sonu itibarıyla toplam 7 bin 694 olan araç sayısı da 2022 yılı sonunda 14 bin 896’ya ulaştı.

Geçen günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara yönelik vergi düzenlemesi Çin'de üretim yapan Tesla'nın Türkiye'deki faaliyetleri açısından da olumsuz bir durum yaratmıştı.

Buna göre, ilgili gümrük tarife istatistik pozisyonunda sınıflandırılan sadece elektrik motorundan tahrikli diğer taşıtlardan Çin Halk Cumhuriyeti menşeli olanlarının ithalatında yüzde 40 ilave gümrük vergisi uygulanması kararlaştırıldı.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum