Erdoğan: Amacımız enflasyonu tek haneye düşürmek

blog
07.03.2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ mitinginde yaptığı konuşmada enflasyonda hedefin tek hane olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Elazığ’da düzenlenen mitingine katıldı.

Erdoğan buradaki konuşmasında ekonomiye yönelik mesajlar verdi. Erdoğan: “Ekonomimizin temel direkleri son derece sağlam, dirençli ve güçlü. Tüm dünya gibi bizim de en büyük sıkıntımız enflasyonun tetiklediği hayat pahalılığıdır. Kovid-19 salgınının ve ardından Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaşın olumsuz etkileri ekonomide devam ediyor. Bugün Avrupa'sından Amerika'sına varıncaya kadar herkes enflasyonu dizginlemek için çeşitli adımlar atıyor, çareler arıyor.

Enflasyonu indirmek bugünden yarına olacak bir şey değil. Dahası dünyanın genel gidişatı da bu süreci oldukça zorlaştırmakta. Türkiye olarak amacımız üretim, istihdam ve ihracat boyutunda ivme kaybı yaşamadan, yani vatandaşımızın aşına, ekmeğine, işine halel getirmeden enflasyonu tekrar tek haneli oranlara düşürmektir. İnşallah, biraz daha sabrederek bu hedefimize ulaşacağız. Nasıl daha önce enflasyonu uzun yıllar tek haneli rakamlarda tuttuysak, aynısını yine başaracağız."

Erdoğan çalışan ve emeklilere seslenerek “Çalışan ve emekliler başta olmak üzere vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Bütçe imkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yükün hafifletecek çeşitli adımları attık, atmaya devam ediyoruz. Devletimizin gelirleri arttıkça inşallah daha fazlasını yapacağız.“ değerlendirmesini yaptı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum