Erdoğan'dan doğalgaz yardımı müjdesi

blog
06.09.2022

Erdoğan'dan doğalgaz yardımı müjdesi

Yeniden gündeme gelen doğalgaz yardımı hakkında açıklama yapan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında doğalgaz desteği için müjde verdi. Erdoğan, yardıma muhtaç kişilere sağlanacak destek ödemeleri için tarihleri de açıkladı.

Doğalgaz yardımı başvurusu, kış aylarına girmeye az bir zaman kalmışken yeniden gündeme geldi. Kabine Toplantısının ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kış da doğalgaz yardımının devam edeceğini belirtti. Özellikle Rusya Ukrayna savaşından sonra girilen doğalgaz sorunu nedeniyle bu kış sert geçeceğe benziyor. Erdoğan geçen yıl olduğu gibi bu sene de devam edecek doğalgaz tüketim desteği için başvuru sürecinin başladığını duyurdu. İhtiyaç sahibi kişiler başvurularını e-devlet üzerinden yapacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğal gaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açıklanmıştı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında, ''Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Doğal gaz ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağını bildirdi. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğalgaz tüketim desteği için geçen sene belirlenen şartlar ve nereden başvurulacağı bilgisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şu açıklamalarda bulunmuştu. Bu yılda bu şartların geçerli olacağı öngörülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçen sene yaptığı yazılı açıklamada, Doğalgaz Tüketim Desteği'ne başvuruların E-Devlet üzerinden yapılacağını belirterek, "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek" demişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum