Erdoğan'dan seçim için '14 Mayıs' vurgusu

blog
18.01.2023

Enflasyonun önümüzdeki dönemde hızla düşeceğini kaydeden Erdoğan "En büyük sorunumuz enflasyondu, işte o da düşüşe geçti. 2022'yi yüzde 64'le kapattığımız enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 50, 40, 30'lara doğru hızla düştüğünü göreceğiz. Çünkü enflasyona sebep olan tuzakları bozduk, tedbirlerimizi aldık, mekanizmalarımızı kurduk. Artık herkes Türkiye'nin faiz, kur, enflasyon şer üçgeniyle teslim alınamayacağını gördü" ifadesini kullandı.

Erdoğan konuşmasında Eski Demokrat Parti lideri Adnan Menderes'in seçimi kazanarak başbakanlık görevini üstlendiği 14 Mayıs 1950 seçimine işaret ederek şunları söyledi; "Rahmetli Menderes 14 Mayıs'ta 'Yeter söz milletin' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Aynı şekilde Rahmetli Özal, darbenin gölgesinde girdiği seçimde önemli bir başarı kazanmıştır.

Biz de 'Artık hiçbir şey eskisi olmayacak' diyerek hükümete gelmiştik. Şimdi de 'Söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek milletin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün altılı masaya yanıtını verecek. Vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız."

Erdoğan hafta sonunda Muğla’da yaptığı açıklamada da “Rahmetli Menderes’in 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter söz milletindir’ diyerek açtığı yolu 2023’te, ‘Yeter, söz de karar da milletindir!’ diyerek menziline beraber ulaştıracağız” demişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum