Erdoğan: Rusya tahıl meselesinde dışlanamaz

blog
11.09.2023

Erdoğan: Rusya tahıl meselesinde dışlanamaz

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona ermesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya tahıl meselesinde dışlanamaz" dedi.

 

Zirve kapsamında ABD Başkanı Biden ile ayaküstü görüştüğünü belirten Erdoğan, "F-16 konusunu ele aldık, İsveç'i öne sürüyorlar bu konuda karar TBMM'dedir" ifadelerini kullandı. AB ile ilişkiler hakkında konuşan Erdoğan, "50 yıldır oyaladıkları gibi bugün de oyalıyorlar" açıklamasında bulundu. Diğer yandan zirvenin son gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es-Sisi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Hindistan Başbakanı Modi ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hem yenilenebilir enerji hem de nükleer ve hidrojen yatırımlarında önemli adımlar atıyoruz. Yenilenebilir kurulu güç bakımından Avrupa 5'incisi dünya 12'ncisiyiz. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında attığımız adımlar, yıllık 90 milyon ton karbon eş değeri sera gazı emisyonunu engelledi." dedi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi'nin sona ermesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, Fas'ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Erdoğan, ülkesi ve milleti adına tüm Fas halkına "geçmiş olsun" dileğinde bulunduğunu belirterek, "Daha 6 ay önce asrın felaketini yaşamış bir ülke olarak tüm imkanlarımızla Faslı kardeşlerimize yardıma hazırız. 18. G20 Liderler Zirvesi'ni Hindistan'ın ev sahipliğinde tamamlamış bulunuyoruz. Bu vesileyle dönem başkanlığı görevini başarıyla icra eden Hindistan'ı, şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Şahsıma, eşime ve heyetime gösterdikleri misafirperverlik için Başbakan Sayın Modi başta olmak üzere emeği geçen herkese müteşekkirim." diye konuştu.

 

Bu seneki zirvenin temasının "Tek Dünya, Tek Aile ve Tek Gelecek" olduğunu hatırlatan Erdoğan, zirve oturumlarının ilkinde gezegenin karşılaştığı çevre sorunlarını istişare ettiklerini dile getirdi.

Erdoğan, iklim değişikliği, biyolojik çeşitliliğin kaybı ve üçlü gezegen krizinin etkisini daha fazla hissettirdiğini anlatarak, orman yangınlarından, sel felaketlerine, kuraklıktan ısınmaya kadar geniş bir yelpazede bunun yıkıcı sonuçlarını gördüklerini söyledi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum