Euro Bölgesi için ‘zorlu durum’ uyarısı

blog
27.12.2022

AMB Başkanı Guindos bugün bankanın internet sitesinde yayımlanan bir mülakatta Euro Bölgesi ekonomisindeki zorlu koşullara dikkat çekti.

Guindos “Avrupa’nın tamamında görülen yüksek enflasyon, ekonomik yavaşlama ve düşük büyümeyle çakışıyor. Hem şirketlerin, hem de hanehalkının ihtiyatlı davranıp uzun vadeye odaklanması çok önemli” ifadelerini kullandı.

Guindos faiz kararlarının her toplantıda verilere bağlı olarak değerlendirileceği söylemini yineledi. Kısa süreli bir durgunluk beklediğini ifade eden Guindos ekonominin gelecek yılın ikinci çeyreğinden itibaren tekrar büyüyeceğini öngördü.

Başkan Yardımcısı “Şu anki durum kuşkusuz ki şirketler ve sürdürülebilirlik için zorluk teşkil ediyor. Ufukta resesyon varken yüksek belirsizlik ortamı işletmeler ve girişimciler için durumu daha da zorlu hale getiriyor. Bu nedenle ihtiyatlı kalmak önemli” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum