Evergrande hisse satıyor!

blog
18.11.2021

Zor durumdaki Çinli emlak devi China Evergrande Group, HengTen Networks Group Ltd.’deki tüm payını oldukça büyük bir zararla satmayı planlıyor. Böylelikle, Evergrande likidite krizinin başlamasından bu yana ilk kez Hong Kong Borsasında işlem gören bir şirketi elden çıkartmak için anlaşmaya varmış oldu.

Hong Kong Borsası’na yapılan açıklamaya göre, Evergrande söz konusu hisseleri Allied Resources Investment Holdings Ltd.’ye hisse başına 1,28 Hong Kong dolarına satacak.

Şirket bu satıştan 273 milyon dolar elde edecek ve bu işlem sonucu 8,5 milyar Hong Kong doları (1,1 milyar dolar) zarar etmeyi beklediğini kaydetti. Evergrande Eylül ayında bölgesel bir Çin bankasındaki payını yaklaşık 1,6 milyar dolara satmak için anlaşmaya varmıştı.

Diğer haberlere göre; emlak geliştirme şirketi Agile Group Holdings Ltd., beş yıl vadeli hisse senedi ile değiştirilebilir tahvil arzı yapma konusunda anlaşmaya vardı. Gayrimenkul yönetim şirketi Country Garden Services Holdings Co.’nun Hong Kong borsasında işlemleri sebep gösterilmeksizin durduruldu.

Fon sağlamaya yönelik çabalar ve Pekin’in politika tedbirlerini son zamanlarda gevşetmesi, piyasa çevrelerinde Çin’in gayrimenkul sektöründe yaşanan krizde en kötünün geride kalıp kalmadığı sorusunu ön plana çıkardı. Goldman Sachs Varlık Yönetimi, Oaktree Capital Group ve Asya’nın en eski hedge fonlarından biri fırsat arayışına başladı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum