Evergrande'nin Hong Kong Borsası'ndaki hisseleri işleme kapatıldı

blog
29.09.2023

Evergrande'nin Hong Kong Borsası'ndaki hisseleri işleme kapatıldı

 

Çin'in borç krizindeki inşaat ve emlak şirketi Evergrande'nin, Hong Kong Borsası'ndaki hisse işlemleri durduruldu.

 

Durdurma kararı, şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Şu Ciayin'in (Kanton Çincesiyle Hui Ka-yan), polis gözetimi altında tutulduğunun bildirilmesinin ardından geldi.

Bloomberg'in haberinde, Şu'nun bu ay başından beri polis tarafından belirlenen özel bir konutta kontrol altında tutulduğu ileri sürülmüştü.

Milyarder iş insanının neden gözetim altında tutulduğu açıklanmazken tedbirin, borç krizindeki şirketler grubuna yönelik yürütülen mali ve adli soruşturmalarla bağlantılı olduğu tahmin ediliyor.

Çin'in önde gelen emlak şirketlerinden, inşaat sektöründe dünyanın en büyük yatırımcılarından olan Evergrande grubu, iki yıldır süregelen borç problemlerine ek olarak düzenleyici kurumların ve adli makamların yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle zor günler geçiriyor.

Şirketin, vadesi dolan borçlarını yeniden yapılandırmak için hazırladığı plan, düzenleyici kurumların ve adli makamların yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle çıkmaza girmiş durumda.

 

Evergrande'nin patronu "yasa dışı faaliyetlerden" soruşturuluyor

Öte yandan Evergrande'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hui Ka Yan'ın, "yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu şüphesiyle" soruşturulduğu bildirildi.

Şirket, Hong Kong Borsası'na yaptığı bildirimde, Hui'nin adli makamlarca tedbir altında tutulduğunu doğruladı.

Bildirimde, "İlgili makamlar, Bay Hui Ka Yan'ın, yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu şüphesiyle zorunlu tedbir altında tutulduğuna dair şirketi bilgilendirmiştir." ifadesine yer verildi.

Bloomberg'in konuyla ilgili dün yayımladığı haberde, "Hui'nin bu ayın başından beri polis tarafından belirlenen özel bir konutta gözetim altında tutulduğu" iddiası dile getirilmişti.

Milyarder iş insanının neden gözetim altında tutulduğu açıklanmazken, tedbirin, borç krizindeki şirketler grubuna yönelik yürütülen mali ve adli soruşturmalarla bağlantılı olduğu tahmin ediliyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum