FBI Kraken'in CEO'su Powell'ın evini aradı

blog
07.07.2023

FBI Kraken'in CEO'su Powell'ın evini aradı

 

Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), kar amacı gütmeyen bir sanat grubunu hacklediği ve siber takip ettiği iddialarıyla ilgili bir soruşturmanın parçası olarak Mart ayında Kraken’in kurucu ortağı Jesse Powell’ın evini aradığı bildirildi.

 

Kripto para borsası CEO’su büyük soruşturma altında

Kripto para borsası Kraken’in CEO’su ve kurucusu Jesse Powell, büyük bir soruşturma ile karşı karşıya. New York Times gazetesi, FBI yetkililerinin Powell’ın Los Angeles Westside’daki Brentwood’daki evini aradığını, elektronik cihazlara el koyduğunu bildirdi ve FBI ve ABD Kaliforniya Kuzey Bölgesi savcılığının Powell’ı en azından sonbahardan beri soruşturduğunu söyledi.

New York Times haberlerine göre Polis ve FBI tarafından evinin aranma sebeplerinden biri, onun kurduğu bir kâr amacı gütmeyen organizasyonu hack’lemesi olduğu olarak açıklanıyor.

Konu ile ilgili Powell’ın avukatından ise kritik açıklamalar gelirken bazı ifadelere göre Powell, organizasyonun bilgisayarlarına girdi ve bazı e-mail’lere erişimleri engelledi.

Bu kişiler aynı zamanda, Powell’ın sonbahar aylarından bu yana da FBI yetkilileri tarafından araştırıldığını ve bazı bilgisayarlara da arama sonrası el koyulduğunu söylediler.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum