FC Barcelona, Ownix ile Ortaklık Kurarak NFT Kartları Yayınlayacak

blog
04.11.2021

Dünyanın en değerli ikinci futbol kulübü olan FC Barcelona, kulübün 122 yıllık tarihindeki fotoğraf ve videolara dayalı NFT‘lerini sunmak için Ownix  ile ortaklık kurdu.

Belirtilen NFT’ler, Ethereum blok zincirindeki bir pazar yeri olan Ownix aracılığıyla açık artırmaya sunulacak.

Ownix web sitesine göre resmi NFT lansmanı; 24 Kasım’da gerçekleşecek.

Kulübün başkanı Joan Laporta yaptığı açıklamada konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu NFT’leri oluşturmak, Barça taraftarlarının hayalini kuran ve FC Barcelona’yı her seviyede iyi bilinen bir kulüp haline getiren benzersiz anlar getirerek Barça markasını büyütmeye ve sağlamlaştırmaya devam etmek için eşsiz bir fırsat.

 

Tarihi Anları Sergileyecek

NFT’ler 26 ulusal lig ve beş UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu da dahil olmak üzere kulübün 122 yıllık tarihinden tarihi anları sergileyecek.

Dijital varlıklar Ownix aracılığıyla açık artırmaya sunulması kolaylaştırılacak.

Ayrıca edinilen bilgilere göre; platformun yerel ERC-20 tokeni ONX kullanılacak.

Ayrıca artık Dünya çapındaki spor takımları, gelir elde etmenin ve taraftar katılımını artırmanın bir yolu olarak NFT’leri araştırıyor. 

Eylül ayında, İspanya’nın La Liga’sı, Fransız dijital futbol koleksiyon platformu Sorare aracılığıyla tüm oyuncularının NFT’lerini sunan Avrupa’nın en iyi futbol liglerinden ilki oldu.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum