Fed Başkanı Harker: Fed faiz oranlarını sabit tutma noktasında olabilir

blog
09.08.2023

Fed Başkanı Harker: Fed faiz oranlarını sabit tutma noktasında olabilir

 

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, son ekonomik verilerin yönünde herhangi bir ani değişiklik olmazsa, Fed faiz oranlarını olduğu yerde bırakabileceği aşamada olabileceğini söyledi.

 

Philadelphia Fed Bankası Başkanı Patrick Harker, Fed’in faiz oranlarındaki artışları ekonomide herhangi bir sürprizin önüne geçerek durdurabileceğini, ancak oranların bir süre mevcut yüksek seviyelerinde kalması gerekeceğini söyledi.

Harker, "Bugün ile Eylül ortası arasında herhangi bir endişe verici yeni veri olmazsa, sabırlı olabileceğimiz, oranları sabit tutabileceğimiz ve para politikası önlemlerimizin işini yapmasına izin verebileceğimiz bir noktada olabileceğimize inanıyorum" dedi.

Harker konuşmasında, "Sabit kalabileceğimiz bir noktada olursak, bir süre orada olmamız gerekecek. Politika faizinde acil bir indirime gidilmesi için olası bir durum öngörmüyorum" dedi. (HT)

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum