Fed Başkanı Kashkari: Tahvil getirilerinin faiz görünümü üzerindeki etkisi belirsiz

blog
11.10.2023

Fed Başkanı Kashkari: Tahvil getirilerinin faiz görünümü üzerindeki etkisi belirsiz

 

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, uzun vadeli Hazine tahvillerinin getirilerindeki son artışın, Fed'in normalde artırması gerekecek kadar artırmasına gerek olmadığı anlamına gelmesinin mümkün olduğunu, ancak bunu kesin olarak bilmenin zor olduğunu söyledi.

 

Minneapolis Fed Bankası Başkanı Neel Kashkari, uzun vadeli Hazine getirilerindeki artışın daha fazla faiz artırımı ihtiyacını azaltacağına henüz ikna olmadığını ve bunun borçlanma maliyetlerindeki son artışı neyin tetiklediğine bağlı olduğunu söyledi.

Kashkari, Salı günü Minot Devlet Üniversitesi'nin yaptığı konuşmada, "Daha yüksek uzun vadeli getirilerin enflasyonu geri çekme açısından işimize yaraması kesinlikle mümkün. Fakat eğer bu yüksek uzun vadeli getiriler, ne yapacağımıza dair beklentileri değiştiği için daha yüksekse, o zaman bu getirileri korumak için aslında onların beklentilerini takip etmemiz gerekebilir" diye ekledi.

Üç Fed yetkilisi son günlerde Hazine getirilerindeki artışın daha fazla faiz artırımı ihtiyacını azaltabileceğini söyledi. Vadeli işlem piyasalarındaki fiyatlara göre, yatırımcılar 31 Ekim ve 1 Kasım'da politika yapıcıların tekrar bir araya gelmesi durumunda çeyrek puanlık bir artış daha olasılığının yüzde 20'den az olduğunu düşünüyor.

Ekonomi için yumuşak iniş ihtimalinin de sorulduğu Kashkari, bunun "olumlu" göründüğünü söyledi. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum