Fed Başkanı Powell da 'sabır' isteyecek

blog
04.03.2024

Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu haftaki yarıyıl sunumlarında faiz indirimleri konusunda sabırlı olunacağı mesajını güçlendirerek tekrarlaması bekleniyor.

 

ABD’de geçen hafta açıklanan ve fiyat baskılarının sürdüğüne işaret eden çekirdek PCE verilerinin ardından Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu haftaki yarıyıl sunumlarında faiz indirimleri konusunda aceleci olmayacakları mesajını daha da güçlü şekilde vurgulaması bekleniyor.

Powell Çarşamba günü ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne, Perşembe günü de ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’ne hitap edecek.

Başkan Powell ve son dönemde konuşan Fed’in diğer yetkilileri para politikasını gevşetme konusunda sabırlı olunacağına dair sözlü yönlendirme yapıyor.

Bloomberg Economics’ten Anna Wong, Stuart Paul, Eliza Winger ve Estelle Ou’ya göre Powell’ın şahin bir duruş sergilemesi bekleniyor.

Ekonomistlerin notunda, “Fed’in faiz indirimlerinde acele etmemesi daha sıkı finansal koşullara yol açarsa, ekonomi üzerindeki baskı sürecek ve para politikasının ilave gecikmeli etkileri olması olasılığını artıracaktır” denildi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum