Fed Başkanı Williams: ABD para politikası iyi bir noktada

blog
08.09.2023

Fed Başkanı Williams: ABD para politikası iyi bir noktada

 

New York Fed Başkanı John Williams “Kısıtlayıcı bir politika duruşuna sahip olmamız açısından para politikasını çok iyi bir yere getirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

 

New York Fed Başkanı John Williams ABD para politikasının “iyi bir noktada” olduğunu ancak yetkililerin nasıl devam edileceğine karar vermek için verileri incelemeleri gerekeceğini söyledi.

Bloomberg TV’ye konuşan Williams, “Kısıtlayıcı bir politika duruşuna sahip olmamız açısından para politikasını çok iyi bir yere getirdiğimizi düşünüyorum” dedi. Uygulanan politikanın, talep ve arzı daha fazla dengeye getirme ve enflasyonu hafifletme gibi istenen etkileri yarattığını belirten Williams, Fed’in faiz oranlarını önemli ölçüde artırarak “çok şey yaptığını” sözlerine ekledi.

Williams’a göre yetkililerin enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde %2 hedefine düşürdüklerinden emin olması için ihtiyaç duyulması halinde politikayı ayarlamaları gerekiyor. “Tüm bunları dikkatlice analiz ederek verileri izlemeye devam etmemiz ve kendimize şu soruyu sormamız gerekecek: Bu seviye yeterince kısıtlayıcı mı?” diyen Williams, “İşgücü piyasasındaki dengesizliklerin azaltılması ve enflasyonun yeniden düşürülmesi konusunda istikrarlı bir ilerleme mümkün mü?” ifadelerini kullandı.

Bu arada Dallas Fed Başkanı Lorie Logan bir sonraki Fed toplantısında faiz artırmamanın uygun olabileceğini ama %2 hedefine ulaşmak için ileride yeniden sıkılaştırma adımları gerekebileceğini belirtti. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ise ana konunun “faizlerin ne kadar süre yüksek kalması gerektiğine” kaymaya başladığını söyledi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum