Fed/Bullard: Faiz artırımı Mart’ta başlamalı

blog
07.01.2022

 

Bullard CFA Society’deki konuşmasında Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için Mart’ta faiz artırmaya başlaması gerektiğini savundu. Bullard “faiz artışları enflasyon gelişmelerine göre azaltılır veya artırılır” dedi.

Fed’in şahin isimlerinden olan Bullard geçen ayki toplantıda 2022 için 3 faiz artışından yana olduğunu açıklamıştı. Bullard faiz artışına erken başlamak gerektiğini, bu yaklaşımın daha çok veya daha az faiz artışı yapmak için Fed’e esneklik kazandıracağını belirtmişti.

FOMC’de bu yıl oy hakkı bulunan Bullard bugünkü veriler ışığında Mart ayının faiz artışı için uygun olacağını ifade etti. Bullard Fed’in hızlıca bilançosunu küçültmeye başlaması gerektiğini belirterek “benim görüşüm, faizi arttırdıktan hemen sonra bilançoyu küçültmeye başlamamız yönünde” ifadesini kullandı.

Bullard ABD ekonomisi için iyimser görüşte olduğunu, büyümenin trendin üstünde olacağını ve Omikron varyantının ekonomi için çok fazla risk teşkil etmediğini öngördü.kaynak:bloomberg

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum