Fed'den bu yıl 6 faiz artırımı bekleniyor

blog
30.03.2022

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl 6 kez 25'er baz puanlık faiz artırımı yapmasını beklediğini söyledi.

 

Philadelphia Fed Başkanı Harker enflasyon görünümünde iyileşme sağlanamaması halinde daha büyük faiz artırımına açık olduğunu da vurguladı.

 
 

Harker, "Yılın geri kalanında yapılacak Fed toplantısında çeyrek puanlık faiz artırımı benim model tahminim. Ancak bize daha fazla faiz artırımı yapmamızı işaret edersa buna da açığım" diye konuştu.

Çin'de yaşanan gelişmelere işaret eden Harker, tedarik zincirlerinde kırılmaya yol açması halinde 50 baz puanlık bir faiz artırımının olası hale geleceğini de ifade etti.

Harker konuşmasında Fed'in bilançosunu daraltmaya başlamasının para politikası sıkılaştırmasında 2 kez 25'er baz puanlık faiz artırımı ile aynı etkiyi yapacağını da savundu. Fed'in bilançosunu daraltmaya bir an önce başlamasını isteyen Harker, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bilançonun ne kadar daraltılacağına henüz karar vermediğini de vurguladı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum